Vandplanter giver liv i havedammen

05 januar 2021
Lykke

Vandplanter er en fælles betegnelse for planter, der kan gro under vand, over vand eller i vand. Alle vandplanter er stauder. Vandplanter er med til at give et sundt vandmiljø i din have, hvis du har en dam, bassin eller lignende. Har du fisk i dit bassin, kan de nyde rigtig godt af undervandsplanter, da vandplanter mængden af alger og holder vandet rent. Også flydeplanter er gode for dyrelivet, da de giver fiskene et sted at søge ly og skygge for solen på rigtig varme sommerdage, og er med til at holde vandtemperaturen jævn, og dermed holde algevæksten nede og minimere fordampning. Det er selvfølgelig vigtigt, at du ikke dækker hele bassinet til med flydeplanter, da både dyr og planter under vandet har brug for en vis mængde sollys for at trives.

Mange forskellige slags

Der findes et stort udvalg af vand- og sumpplanter, som du kan plante i dit bassin, som både er godt for miljøet og ser flotte ud. Blandt gode og flotte flydeplanter er blandt andet Muslingeblomst, Frøbid, Vandpileurt og Krebseklo. Flydeplanter lægger sig på vandoverfladen og giver i den rette mængde gode forudsætninger for alt det, der befinder sig under havets overflade. Sumpplanter plantes langs kanten af dit bassin eller din dam og ned til cirka 40 centimeters vanddybde og pryder altså det yderste område. Lilla iris, Engkabbeje, Lobelia, Vandmynte og Krybende fredløs er alle en del af sumpplantefamilien, og er oplagte valg til dig, der er på udkig efter sumpplanter til dit havebassin. Der findes også græs og siv, du kan plante, og derudover mange danskeres yndlingsplante til havebassiner, nemlig Åkanden, også kaldet Nøkkerose.

For at plante vandplanter har du brug for kur, net og en særlig slags jord, som du kan købe i de fleste byggemarkeder og havecentre.

Flere Nyheder