Vindue til hesten uden risiko for skader

09 maj 2022
Lykke

Heste er nysgerrige væsener, der elsker at holde øje med alt omkring dem. Allerhelst vil de gerne stå med hovedet ude af boksvinduet, enten indvendigt for at holde øje med hvad der sker ned i stalden, eller, hvis de har mulighed for det, et udvendigt vindue så de kan få lidt frisk luft, mens de følger med i hverdagen ude på gårdspladsen.

Netop den friske luft er essentiel for hestenes trivsel, særligt hvis de bruger meget tid inde i stalden, der er fyldt med støv, både fra hestene selv, men også fra al strøelsen, de sparker rundt i, og som bliver transporteret frem og tilbage på staldgangen.

Derfor er vigtigt at sikre, at stalden har et sundt indeklima, hvilket primært kan sikres ved at sørge for, at der er en god udluftning, hvorved man mindsker mængden af støv i luften. I værste tilfælde kan den ringe luftkvalitet i stalden medføre, at hestene udvikler luftevejsproblemer såsom astma.

Ved at montere hesteboksene med staldvinduer i jern der også kan åbnes, kan man give hestene mulighed for selv at stikke hovedet ud, samtidig med at man kan få luftet ud i stalden.

Når man vælger vinduer til stalden, er det vigtigt, at man vælger nogle, hvor sikkerheden er i top, og netop derfor kan det være en god idé at vælge nogle solide vinduer lavet i jern.

Ruden bør altid være lavet i hærdet glas, så vinduet kan tåle mindre slag men ikke splintrer ved massive slag såsom et hestespark. Med hærdet glas vil man aldrig få glasskår, der kan skade hesten, men i stedet vil ruden smuldre, så der er minimal risiko for skader.

Staldvinduer kan fås i standardmål eller kan skræddersyes efter bestemte mål, så det også er muligt at installere vinduerne i for eksempel gamle stalde.

Flere Nyheder

04. marts 2022

Pullerter