Mørtel – et fantastisk bindemiddel til projektet derhjemme

17 februar 2022
Lykke

Du kender sikkert mørtel som det materiale, der ses mellem mursten. Mørtel anvendes som bindemiddel, fordi det er det bedste at bruge – så simpelt er det. Mørtel er ikke nogen ny opfindelse. Faktisk er det noget, der kan spores helt tilbage til det gamle Egypten. Læs mere om mørtel i denne artikel!

Hvad er mørtel?

Kort sagt er mørtel ”bare” sand blandet sammen med et bindemiddel. Her er det typisk, at bindemidlet f.eks. er kalk eller cement. Det kan også være begge dele. En mørtelmasse består af cement, sten, sand og vand – og så er der nogle gange kalk i. Det er ganske normalt, at man blander sin mørtelmasse derhjemme. Her skal du naturligvis altid sørge for, at du laver den rette blanding.

Er mørtel dyrt?

Mørtel er heldigvis ikke et af de materialer, der virkelige er dyre. Det er også muligt at købe bakkemørtel bigbag for at få en billigere kilopris. Det er heldigvis muligt at få dem leveret direkte til adressen, da mørtel kan være tungt, og det kan være svært selv at fragte det hjem.

Mørtel – det eneste rigtige

Der er rigtig mange opgaver, hvor mørtel er det eneste rigtige at bruge. Skal man f.eks. fuge, er det meget normalt, at man bruger mørtel til dette. Hvis det ikke havde været for mørtel, kan man slet ikke forestille sig, hvilket bindemiddel vi ellers skulle bruge.

Cementmørtel og kalkmørtel

Der er også forskel på, om du vælger cement- eller kalkmørtel til dit projekt derhjemme. Forskellen på de to er, at cementmørtel hærder og bliver hårdere og mere robust, end kalkmørtel gør. Er du i tvivl om, hvad der er det rette at bruge til din opgave, kan du altid søge om rådgivning hos din forhandler.

Flere Nyheder