Svømmerbælter er din sikkerhed på havet

Det er altid vigtigt at sikre sig på ferier og i fritidssammenhænge, når det gælder svømning og bådaktiviteter på det åbne hav. Det gør man blandt andet ved at medbringe svømmebælter, der er genialt for børn, der endnu ikke har lært at svømme – men som samtidig også er brugbare, hvis uvejret rammer på sejlturen.

Hvem har gavn af svømmebælter?

Svømmebælter anvendes typisk til de helt små børn eller større børn, der er i processen med at lære at svømme. Det er en ekstra sikkerhedsforanstaltning, der gør bekymringerne en smule mindre, når der på ferier foregår en masse udendørs aktiviteter i både pool og hav. Alle svømmebælter, der sælges af autoriserede forhandlere på markedet, har gennemgået en lang række tests, så man er sikret et produkt, der virker som det skal.

Hvordan vælger jeg det rette svømmebælte?

Det eneste, man skal være opmærksom på i valget af svømmebælte, er oplysninger om størrelse og alder. Er bæltet eksempelvis for lille kan det – udover at være knap så behageligt at have på – være i risiko for at sprække og således ikke opfylde den beregnede sikkerhed. Svømmebælter fås typisk i en størrelse small, medium og large, der er opdelt efter aldersgrupperne 2-3 år, 3-6 år og 6-12 år.

For voksne, der gerne vil sikre sig på sejlture, er det oplagt at overveje at have svømme-veste ombord. Da det er muligt at tilpasse selen i disse veste, behøver man ikke at bekymre sig om alder og vægt i valget af de rette veste. Her er det blandt andet brands som Subapro og SEAC, der er de førende indenfor produktionen af både snorkel- og svømmeveste, der kan være med til at øge sikkerheden og mindske bekymringerne ude på det åbne hav.

Flere Nyheder