Forbedr dig fagligt med simulationstræning

08 januar 2021
Lykke

Den bedste måde at lære på er ved at gøre noget igen og igen, og især hvis vi får lov at afprøve metoder i praksis. Nutidens teknologi har gjort simulationstræning muligt og let tilgængeligt, hvis du arbejder indenfor brancher, hvor arbejdet kræver en form for fysisk handling. Måske især i jobs, hvor man skal være forberedt på krisesituationer, som man ikke så tit oplever og derfor ikke har samme muligheder for at træne op til og forberede på. For én ting er at læse om noget i en bog, noget andet er at stå situationen.

Godt til forskellige typer jobs

Simulationstræning kender mange af os måske fra dengang, vi tog kørekort, og skulle øve førstehjælp på en dukke. På samme måde kan simulationstræning være en effektiv undervisningsmetode indenfor medicin og sundhed, beredskab og lignende. For eksempel skal sygeplejersker, læger, jordemødre og lignende skal altid være forberedt på akutbehandlinger såsom akut kejsersnit og slemt tilskadekomne personer, mens brandfolk og beredskab skal kunne håndtere at komme ud til et uheld, hvor de tilskadekomne skal tilses med det samme, reddes ud fra biler, bygninger og andre situationer, der kræver akut handling.

Også til almindelige behandlinger

Alle fagfolk og brancher, der har med mennesker at gøre, kan have stor glæde og gavn af simulationstræning, fordi det giver en meget bedre fornemmelse af, hvordan situationen er i virkeligheden. Med det rigtige simulationsudstyr kan du træne operationer, hvordan du løfter et ældre menneske ud af en kørestol, sårpleje af f.eks. brandsår og snitsår, bandageteknikker, evakuering, hvordan du redder et menneske, der er ved at drukne, og meget mere. Undersøgelser har vist, at simulationstræning giver øget selvtillid blandt eleverne og en optimeret og effektiv indlæring i et trygt miljø, hvor de kan begå fejl, uden det har konsekvenser, og lære af dem.

Flere Nyheder