Ældreguide: Sådan kan du støtte den ældre i hverdagen

21 januar 2021
Lykke

I en familie vil der næsten altid være en ældre, som man skal passe lidt ekstra godt på. Ældre er lidt mere skrøbelige og skal hjælpes lidt ekstra i hverdagen på forskellige fronter – og så er det vigtigt, at de i denne tid får lidt ekstra kærlighed. Vi kommer her med gode råd til, hvordan du kan støtte den ældre i hverdagen uden nødvendigvis at være til stede.

Driller hørelsen?

Har du ofte samtaler med den ældre, hvor du føler, at du skal gentage ting, eller hvor den ældre måske ikke deltager så meget på grund af dårlig hørelse? Så er I bestemt ikke alene. Mange familier døjer med ældre, som ikke deltager ordentligt i samtalen på grund af dårlig hørelse, og det er et problem for både familien og den ældre. Med blandt andet Oticon høreapparater kan du komme problemet til livs.

Hjælp til badeværelset

Mange ældre døjer med led og knogler, og derfor er det særligt risikabelt for dem, når de bevæger sig rundt på badeværelset, hvor der som bekendt er vådt det meste af tiden. Våde overflader leder til fald, og de kan være fatale i værste tilfælde. Med skridsikre måtter kan du gøre dit for, at den ældre har de bedste betingelser for at bevæge sig rundt på badeværelset.

Når dåsetunen skal åbnes

Fingrenes smidighed og styrke er også noget, der frafalder med alderen. Du kan med fordel købe handicapvenligt udstyr til køkkenet for den ældre, så han eller hun ikke skal gå på kompromis med, hvad personen spiser – for det er super ærgerligt at gøre.

Flere Nyheder