Skab nye muligheder i haven med alsidige plantesten

20 februar 2021
Lykke

En plantesten er egentlig en meget simpel konstruktion. Det er en sten støbt i beton, som har form som en mellemting mellem bogstavet B og tallet otte. Det betyder, at når du bygger en mur med plantesten, har du valget mellem to forskellige udseender til overfladen.

Plantestenens form betyder også, at man på ethvert tidspunkt kan vinkle den mur eller konstruktion, man er ved at bygge, i en ny retning. Den er derfor meget populær til rigtig mange haveprojekter, hvor bedene ikke nødvendigvis skal have rette vinkler eller kvadratisk form.

Derudover kan man bygge meget stabile mure af plantestenene, fordi man både kan armere hullerne i stenene og fylde dem op med enten beton eller jord. Det betyder, at muren får en række gennemgående søjler, der stabiliserer hele konstruktionen. Fylder du op med jord, kan du ovenikøbet plante blomster i hullerne på murens øverste lag.

Stenen bruges på grund af sin suveræne stabilitet ofte til at etablere støttemure i haver med skiftende terræn eller bakker, hvor man ellers risikerer at regnvand og vind udvander havens dynamiske terræn.

Plantesten til alle dine udendørs projekter

Plantestenene kan også bruges til at etablere bede og afgrænse terrasser eller stier. Stenen er særdeles støjabsorberende og kan derfor også bruges i en støjmur ud mod trafikerede veje.

Hvad enten du drømmer om et lille ekstra bed eller en større omlægning af din have, kan plantesten indgå som et robust og billigt middel til at nå dit mål. Stenene fås i lys eller mørk beton og passer med deres neutrale look ind i de fleste haver. Du får selv lov til at sætte det personlige præg på din nye have med den måde, du anvender de alsidige sten i dit projekt.

Flere Nyheder