Hundepleje: Sådan tager du dig godt af din nye hvalp

18 maj 2021
Lykke

Mange har benyttet tiden under corona til at hente en lille ny firbenet ven hjem, som de kan bruge tiden på. Men det er ikke lige sådan at have en hund, fordi det kræver utroligt meget tid at pleje og passe den. Vi kommer her med nogle basale ting, som du skal have styr på, hvis du lige har købt hundehvalp eller overvejer det.

Hvordan skal den klippes?

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du får hunden klippet ude, da det godt kan tage rigtig lang tid at gøre det selv. Men hvis du gerne vil lære at gøre det selv, kan du spare en masse penge – det kræver dog, at du træner hunden fra lille af, da den skal vænne sig til din hundeklipper. Hvis du først forsøger senere, er der stor chance for, at den ikke vil lade dig gøre det.

Der er forskel på hundefoder

Når du køber med til din hvalp, skal du sikre dig, at det rent faktisk er beregnet til hvalpe. Voksne hunde skal have en anden diæt end hvalpe, og samtidig skal du være sikker på at rationere rigtigt, så den får præcis den mængde, som en hundehvalp skal have. Der er naturligvis forskel på, om du har en chihuahua eller en rottweiler.

Gå til socialisering med hunden

Det er essentielt, at din hund lærer at være sammen med andre hunde, hvis det skal være nogenlunde tåleligt at gå tur med den blandt andre hunde. Den lærer bedst, når den som hvalp får lov at prøve grænser af, så tag den med til socialisering med andre hvalpe.

Flere Nyheder