3 tips: Støt den ældre til en bedre hverdag

04 februar 2021
Lykke

Det er ikke nemt, når alderen sniger sig op på en. Ofte svækker det både krop og sind, og det går ikke kun udover den ældre selv, men også personerne omkring. Vi bliver heldigvis klogere og skaber ny teknologi, som kan gøre det nemmere at være ældre i det danske samfund, og vi kommer her med tre bud på, hvordan den ældre får en bedre hverdag.

Forbedret hørelse

Hørelsen er sjældent noget, man døjer med som ung, men langt de fleste ælder har problemer med hørelsen i en eller anden grad. Det leder ofte til forvirrende og dårlige samtaler henover bordet, hvor den ældre kan føle sig nødsaget til at trække sig, fordi det er umuligt at følge med. Med Resound høreapparater kan både du sammen med den ældre igen komme til at føre en normal samtale.

En ældretelefon

Telefoner og fjernbetjeninger kan være svære at trykke på, fordi knapperne er så små, som de er. Det kan betyde, at kritiske opkald ikke kan foretages, og den ældre bør derfor have en særlig telefon med store knapper, og hvor de vigtigste opkald er inden for rækkevidde.

Underlag til badeværelset

Badeværelset bliver et problem, når man er ældre, fordi der ofte er meget vådt herude. Våde overflader kan i nogle tilfælde være lig med fald, og fald kan være fatale i værste tilfælde, når man er gammel. Med skridsikre måtter har man et billigt og godt alternativ til det våde gulv. De kan både bruges inde i og uden for bruseren, og de kan i høj grade mindske risikoen for fald.

Flere Nyheder